Veleposlanik dobre volje UNHCR-a

Ben Stiller posjetio Ukrajinu i sastao se sa Zelenskim

Holivudski glumac i veleposlanik dobre volje UNHCR-a Ben Stiller posjetio Ukrajinu i sastao se sa predsjednikom Zelenskim
Vijesti / Svijet | 21. 06. 2022. u 08:15 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinci osjećaju podršku cijelog svijeta, kao i mnogih poznatih osoba, kazao je predsjednik Ukrajine u ponedjeljak povodom posjete holivudskog glumca Bena Stillera Irpinu i Makarovu, i njegovih susreta s lokalnim stanovništvom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se sa glumcem, redateljem, scenaristom i producentom Stillerom, koji boravi u posjeti Ukrajini kao veleposlanik dobre volje UNHCR-a.

Glumac je posebno posjetio razrušena stambena naselja u Irpinu, gdje je razgovarao sa građanima koji su preživjeli okupaciju.

Predsjednik i holivudski glumac razgovarali su o potrebama privremeno raseljenih osoba u Ukrajini, kao i o onima u Poljskoj, koju je Stiller posjetio dan ranije.

Prema procjenama Ujedinjenih naroda, više od 4.500 civila je ubijeno u Ukrajini od početka rata 24. veljače, a vjeruje se da je stvarni broj mnogo veći.

Više od 14 milijuna ljudi bilo je prisiljeno da napusti svoje domove, uključujući više od 7,7 milijuna onih koji su pobjegli u druge države, pokazuju podaci UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close