Dva milijuna pčela

Javni prijevoz je idealno mjesto za pčele

''Beč je godinama grad sa najvišom kvalitetom života na međunarodnim rang listama. Da bismo to i ostali, važno je biti dobar dom pčelama. Jer biološka raznolikost je zaštita klime u praksi'', kaže gradski vijećnik za javni prijevoz Peter Hanke.
Vijesti / Svijet | 20. 05. 2021. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni prijevoznik "Wiener Linien" namjerava do ljeta 2022. godine naseliti oko 80 pčelinjih društava sa ukupno dva milijuna pčela na svoje zelene površine i time unaprijediti biološku raznolikost u gradu.

Prva pčelinja društva u sklopu ovog projekta su se već preselila na livadu pored stanice Leopoldau. Javni prijevoz se smatra idealnim mjestom za pčele, jer se duž šina nalaze neiskorištena područja na kojima je mnoštvo cvjetnica.

"Oduševljen sam što će Wiener Linien imati dva milijuna pčela, tj. jednu medonosnu pčelu po stanovniku! Beč je godinama grad sa najvišom kvalitetom života na međunarodnim rang listama. Da bismo to i ostali, važno je biti dobar dom pčelama. Jer biološka raznolikost je zaštita klime u praksi'', kaže gradski vijećnik za javni prijevoz Peter Hanke.

Za jedan od najzelenijih gradova u svijetu, gdje se gotovo 14 posto gradskog područja koristi za poljoprivredu, pčele su od izuzetnog značaja. Povodom rođendana pčelarskog pionira Antona Janše, 20. svibnja, Ujedinjene nacije su službeno proglasile prvi Svjetski dan pčela u 2018. godini. Pripitomljene medonosne pčele su ujedno i najpoznatija vrsta pčela.

Kopirati
Drag cursor here to close