Pomoć

Bečki hotel ponudio svoje sobe školarcima

Projekti "Leteći ured" i "Leteći razred" osmišljeni su kao podrška školama i obiteljima.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2020. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bečki hotel ponudio svoje sobe školarcima

Hotel "Adagio" u Beču ne želi ostati prazan tijekom pandemije. Stoga su u suradnji sa Direkcijom za obrazovanje odlučili svoje sobe dati na raspolaganje učenicima koji kod kuće nemaju adekvatne uvjete za učenje.

Projekti "Leteći ured" i "Leteći razred" osmišljeni su kao podrška školama i obiteljima.

Pandemija koronavirusa i restriktivne mjere su u potpunosti paralizirale turizam, što pored ugostitelja posebno osjete hotelijeri. Dok hoteli ostaju prazni istovremeno se mnoga domaćinstva, uslijed kombinacije rada od kuće i online nastave suočavaju s nedostatkom prostora. Pored toga, zbog preopterećenosti mreže često i WiFi usporava, što skupa stvara napetu atmosferu.

Hotelska grupacija "Accor" je odlučila svim učenicima besplatno ponuditi svoje sobe za učenje. Hotel "Adagio" koji se nalazi na raskršću između prvog, drugog i trećeg bečkog okruga posjeduje 124 sobe koje se od ožujka slabo koriste, a i dalje se moraju održavati.

U suradnji s Direkcijom za obrazovanje i startupom "Book Your Room", hotel je svoj prostor ponudio obiteljima koje se bore sa slabim uvjetima za nastavu na daljinu. Sobe su dodatno opremljene radnim stolovima, flipchartima, stolicama i materijalom, a mogu se rezervirati putem interneta i dostupne su učenicima od 9 do 13 sati ili od 14 do 18 sati, uključujući i vikende. Ponuda je na snazi do Božića, međutim, učenici mlađi od 18 godina moraju biti pod nadzorom.

S druge strane, projekt "Leteći razred" namijenjen je upravo školama.

"Leteći razred", ime inspirirano romanom Erich Kästnera, predviđa ustupanje konferencijskih sala u svrhu održavanja nastave i projektnog rada, priopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close