Olakšati rad

Beč: Ugostitelji dobijaju "javne ljetne bašte"

Beč svojim građanima, ali i ugostiteljstvu želi omogućiti kafu, špricer ili šniclu na otvorenom. Konkretne mjere i mapa lokacija su trenutno u izradi.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Beča, Michael Ludwig, želi olakšati rad ugostiteljstva u tijeku pandemije koronavirusa. Svaki ugostiteljski objekat koji ne posjeduje svoju ljetnu baštu moći će u tu svrhu koristiti javni gradski prostor.

Otvaranje ljetnih bašti moguće je već od 27. ožujka u sklopu jednog od prvih koraka postupnog popuštanja mjera nakon zatvaranja (lockdowna). Beč svojim građanima, ali i ugostiteljstvu želi omogućiti kafu, špricer ili šniclu na otvorenom. Konkretne mjere i mapa lokacija su trenutno u izradi.

Nakon višemjesečnog zatvaranja, građanima Beča su neophodni socijalni kontakti. Stoga je bolje da se sastaju javno, nego na privatnim zabavama, gdje vlada veći rizik zaraze.

Pokretanjem takozvanih "ugostiteljskih zona" (Gastro-Zone) daje se mogućnost zarade restoranima, kafićima i drugim objektima, koji do sada nisu imali te kapacitete. Inspiracija za ovu mjeru bili su bečki filmski festival na Rathausplatzu i događaji u sklopu ljeta kulture (Kultursommer) 2020. godine.

"Prošlog ljeta smo imali dobra iskustva s filmskim festivalom i ljetom kulture. Na Rathausplatzu je postojao sistem s registracijom, ograničenim brojemposjetilaca i pregradamazaodržavanje udaljenosti'', izjavio je MichaelLudwig prilikom predstavljanja inicijative, priopćeno je iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

 

Kopirati
Drag cursor here to close