Damask

Bašar al-Assad iznenadio sve posjetom crkvi

Vijesti / Svijet | 19. 12. 2015. u 14:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski predsjednik Bašar al-Assad i njegova prva dama Asma posjetili su jučer crkvu u Damasku iznenadivši tako tamošnji zbor koji se pripremao za božićne i novogodišnje izvedbe.

''Bio je to nevjerojatan osjećaj. On je predsjednik svih kršćana i muslimana koji žele mir'', izvještavaju tamošnji mediji navodeći kako je par oduševio sve svojom skromnošću.

#Syria #DamascusPresident Bashar al-Assad and Asma al Assad visit to the Church of Our Lady of DamascusPresident...

Posted by Syrian news on Friday, December 18, 2015

Inače, sirijski predsjednik, po tvrdnjama diplomata, više nije prepreka da Zapad krene u ozbiljniju akciju protiv Islamske države i pobunjenika koji su Siriju doveli u katastrofalnu situaciju. Navodno, tajne službe već razmjenjuju informacije s Assadovim službama kako bi bili učinkovitiji protiv Islamske države.




Bašar al-Assad, koji je iz alauitske zajednice, predstavlja se kao zaštitnik manjina u Siriji. On tvrdi da je njegov režim primjer tolerancije naspram ekstremističkih sunitskih džihadista kao što su oni iz grupe Islamska država (IS), koja kontrolira velike teritorije u ovoj zemlji u ratu.

Ova posjeta koincidira s jednoglasnim usvajanjem, u petak navečer, Vijeća sigurnosti UN-a rezolucije koja je utvrdila mapu puta za političko rješenje sukoba.

Osim pregovora između režima i opozicije te prekida vatre, ovaj tekst predviđa tranzicijsku vladu za šest mjeseci i izbore za 18 mjeseci, navela je novinska agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close