NATO

Balkan ide naprijed

Dijalog između država regije, kao i regionalna i bilateralna suradnja nemaju alternativu.
Vijesti / Svijet | 19. 11. 2018. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politički odbor Parlamentarne skupštine NATO konstatirao je da regija Balkana ide naprijed, te da dijalog između država regije, kao i regionalna i bilateralna suradnja nemaju alternativu.

Na sjednici koja je održana uoči plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO u kanadskom gradu Halifaxu, naglašeno je da će Politički odbor podržati nastojanja koja vode međusobnom razumijevanju, jačanju ekonomske suradnje i nastojanju da se kroz dijalog zatvaraju otvorena pitanja, posebno ona koja su opteretila države regije u protekla tri desetljeća priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na 64. redovnom godišnjem zasjedanju Političkog odbora sudjeluju predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO Nikola Lovrinović i član delegacije Asim Sarajlić.

Tijekom trodnevnog zasjedanja raspravljalo se i o sigurnosti energetske infrastrukture u regionu srednje i jugoistočne Europe, a diskutirano je i o aktualnom stanju transatlantskih odnosa, o utjecaju Kine na stanje sigurnosti na sjeveroistoku Azije, o sigurnosnim izazovima situacije u Sjevernoj Koreji, kao i o stanju u regiji Crnog mora.

Na 64. redovnom zasjedanju Političkog odbora NATO član delegacije Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Madelene Mun izabrana je za novog predsjedavajućeg tog tijela.

Kopirati
Drag cursor here to close