Okrug Montgomery, Maryland

Avion se zabio u dalekovod: 117 tisuća kućanstava bez električne energije

Nakon što su zaprimili dojavu o manjem avionu koji se zabio u dalekovodni stup vatrogasci su pojurili na mjesto događaja.
Vijesti / Svijet | 28. 11. 2022. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spašeni su pilot i putnik koji su bili satima zarobljeni u malom avionu koji se u nedjelju zabio u dalekovode u okrugu Montgomery, u Marylandu. Obojica su zadobila teške ozljede te su prevezena u bolnicu, rekao je jutros Scott Goldstein, voditelj vatrogasno-spasilačke službe okruga Montgomery, te dodao kako je najmanje 117.000 potrošača ostalo bez električne energije, prenosi New York Times.

Nakon što su zaprimili dojavu o manjem avionu koji se zabio u dalekovodni stup vatrogasci su pojurili na mjesto događaja. Kada su stigli, ugledali su letjelicu koja je visila sa stuba na oko 30 metara visine.

"Svaki pokret, svaki slučajni pokret, mogao je pogoršati situaciju".

U privatnom avionu su bili pilot Patrick Merkle (65) i putnik Jan Williams (66). Vatrogasci su tokom spašavanja bili s njima u kontaktu. No da bi krenuli po njih, morali su pričekati da se stub odspoji s mreže zbog čega je, kako prenose agencije, oko potrošača ostalo je bez struje, a pogođena je bila i saobraćajna signalizacija.

"Tim se morao popeti gore i provjeriti ima li statičkog elektriciteta ili zaostale struje. Također su trebali učvrstiti avion za konstrukciju stupa. Avion nije stabilan sve dok se čvrsto ne priveže. Svaki pokret, svaki slučajni pokret, mogao je pogoršati situaciju. Magla je zakomplicirala cijeli proces", kazao je Goldstein.

Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) rekla je za CNN da se radilo o zrakoplovu Mooney, koji je poletio iz zračne luke Westchester County u New Yorku.

Kopirati
Drag cursor here to close