Malezijska autocesta

Autom udarili u slonića na autocesti. Krdo slonova zatim izgazilo vozilo

Obitelj se u nedjelju vozila glavnom autocestom od otoka Penang do sjeveroistočne obalne države Terengganu kada se 19.35 sati po lokalnom vremenu zabila u slonića, piše CNN.
Vijesti / Svijet | 28. 11. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krdo divljih slonova je zgazilo vozilo na glavnoj autocesti u Maleziji nakon što je vozač automobilom udario u mladunče slona, priopćile su jučer lokalne vlasti. U autu su se nalazio vozač, 48-godišnji muškarac te njegova supruga i 23-godišnji sin.

Obitelj se u nedjelju vozila glavnom autocestom od otoka Penang do sjeveroistočne obalne države Terengganu kada se 19.35 sati po lokalnom vremenu zabila u slonića, piše CNN.

"Automobil je udario u mladog slona koji je s krdom prolazio po cesti"

Vlasti navode da je u vrijeme incidenta padala kiša i da je bilo maglovito. "Automobil je udario u mladog slona koji je s krdom prolazio po cesti", rekao je Zulkifli Mahmood, nadzornik policije okruga Gerik. Mladunče je od udarca palo na tlo.

"Kada je to vidjelo ostalih pet slonova u krdu, pojurilo je prema autu i počelo ga gaziti. Napustili su područje tek nakon što se mladunče ponovno osovilo na noge",  rekao je Mahmood, prenosi Index.

Nije bilo ozlijeđenih

Policija nije precizirala jesu li članovi obitelji bili u vozilu tijekom napada slonova ili su uspjeli pobjeći, ali u policijskom priopćenju nije navedeno da je bilo smrtnih slučajeva ili ozbiljnih ozljeda.

Na fotografijama se vidi velika šteta na prednjem i bočnim stranama vozila te razbijeni prozori. Zbog brzog razvoja autocesta u Maleziji, divlji slonovi diljem poluotoka često dolaze na cestu kako bi prešli na drugo područje pri potrazi za hranom. Duž mnogih autocesta postavljeni su znakovi koji upozoravaju vozače na prolazak slonova, posebno na sjeveru zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close