Apsurdni komentari

Austrija pozvala turskog veleposlanika zbog Erdoganovih komentara

''Proklinjem austrijsku vladu koja je podigla izraelsku zastavu nad svojom (vladinom) zgradom'', rekao je Erdogan u ponedjeljak, podsjeća AP.
Vijesti / Svijet | 18. 05. 2021. u 17:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija je pozvala turskog veleposlanika kako bi se požalili na komentare u kojima je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio odluku austrijskih dužnosnika da se izraelska zastava vijori iznad vladinih zgrada u znak solidarnosti.

Izraelska zastava podignuta je nad ministarstvom vanjskih poslova u Beču u petak uslijed raketnih napada militantne grupe Hamas na Izrael.

''Proklinjem austrijsku vladu koja je podigla izraelsku zastavu nad svojom (vladinom) zgradom '', rekao je Erdogan u ponedjeljak, podsjeća AP.

Dodao je da je "vihorenje zastave terorističkog naroda nad takvom zgradom slično je življenju života ispunjenog strahom. Vjerovatno austrijska vlada pokušava natjerati muslimane da plate cijenu vlastitog genocida nad Židovima."

Ovim posljednjim dijelom komentara je podsjetio na činjenicu da je Austrija nakon aneksije 1938. bila dio nacističke Njemačke.

Austrijska agencija APA izvijestila je da je ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg rekao da je turski veleposlanik pozvan u utorak zbog "ovih apsurdnih komentara predsjednika Erdogana".

Schallenberg je dodao da "neće biti moguće riješiti bliskoistočni sukob dok se pjeni iz usta".

Kopirati
Drag cursor here to close