Novi lockdown

Austrija: Necijepljeni samo na ulice i to u izvanrednim situacijama

"Moja je zadaća jasno reći necijepljenima što ih čeka, ako će se situacija dalje pogoršavati i rasti broj novozaraženih i pacijenata u intenzivnoj njezi", rekao je ministar.
Vijesti / Svijet | 23. 10. 2021. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi austrijski kancelar Alexander Schallenberg i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein u petak kasno navečer u 22:30 sati sazvali su konferenciju za novinare u sjedištu vlade u Beču na kojoj su nakon dogovora s čelnicima devet austrijskih pokrajina predstavili novo pooštrenje mjera zaštite od koronavirusa, koje se odnose, kako su istaknuli samo na necijepljene Austrijance.

"Dogovorili smo jednoglasno da u postojeći trostupanjski korona plan mjera zaštite od pandemije koronavirusa uvedeno još dva dodatna stupnja", rekao je Schallenberg, piše Večernji.hr.

Mjere samo za necijepljene

"Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno cjepiva", istaknuoo je, dodavši: "Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom valu necijepljenih".

Austrijski je kancelar posebno naglasio da se nove mjere i ograničenja "ne odnose na cijepljene i preboljele" nego samo na necijepljene osobe.

Ponovno je uputio apel necijepljenima da se cijepe, jer moraju biti svjesni "velike odgovornosti" koju će imati ako se ne cijepe.

"Cijepljenje je jedina izlaznica iz pandemije", poručio je neodlučnima. Osvrnuvši se na ogroman porast broja novozaraženih posljednjih dana, dnevno čak preko 3.000, Schallenberg je rekao: "Nalazimo se u pandemiji spoticanja na necijepljene".

Dodatni stupnjevi zaštite

Pojedinosti novih mjera predstavio je ministar zdravstva Mückstein.

"Moja je zadaća jasno reći necijepljenima što ih čeka, ako će se situacija dalje pogoršavati i rasti broj novozaraženih i pacijenata u intenzivnoj njezi", rekao je ministar dodavši: "Novi koraci pogađaju prije svega ljude koji nisu zaštićeni cjepivom".

Stoga je vlada, kako je dodao, uvela dva dodatna stupnja sigurnosti zaštite, četvrti i peti.

Glavni parametar za prelazak iz jednog u drugi stupanj je opterećenost jedinica intenzivne njege korona pacijentima. Austrija je trenutačno u 1. stupnju s 224 pacijenata u intenzivnoj njezi.

Kopirati
Drag cursor here to close