Strah

Zaplijenjena velika količina oružja u Washingtonu

Vlasti ne vjeruju da je Coffman odgovoran za te bombe i još nisu identificirali osumnjičenog.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2021. u 12:25 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka policija je zaplijenila veliku količinu pušaka i stotine metaka municije u Washingtonu.

Puške su zaplijenjene od pristalica predsjednika SAD Donalda Trampa koji su prošlog tjedna stigli u Washington i upali u Capitol da bi pokušali da zaustave kongresno potvrđivanje rezultata izbora 2020. godine.

Lonie Coffman suočava se sa više optužbi za oružje nakon što je policija rekla da je kod njega pronašla pet pušaka, 11 molotovljevih koktela, samostrjel, dimne i šok bombe, piše list "Hill".

Coffman je uhićen samo zato što je policija istraživala takozvane cjevaste bombe koje su otkrivene u blizini Capitola u sjedištu Republikanske stranke i Demokratske stranke i primjetila jednu od pušaka u njegovom kamionu dok je osiguravala područje.

Vlasti ne vjeruju da je Coffman odgovoran za te bombe i još nisu identificirali osumnjičenog.

Policija je pretražila Coffmanov kamion istražujući područje gdje su pronađene cjevaste bombe i pronašla oružje zajedno sa stotinama metaka municije i spiskom javnih službenika i novinara koji su identificirali kao "dobri momci" i "loši momci".

Detalji otkriveni u sudskim dokumentima tokom proteklog tjedna daju uznemirujuću sliku koja ukazuje na to da su se neki od demonstranata pohrlili na Capitol spremni za izvršenje nasilja.

Slučajevi, koji su vjerovatno samo početak dugotrajne savezne istrage, sugerišu da je nasilje u Kongresu kada je pet ljudi nastradalo moglo biti i mnogo gore.

Kopirati
Drag cursor here to close