Francuska

Angažirano 100.000 policajaca da spriječe novogodišnja okupljanja

U Francuskoj je uveden i policijski sat, a stanovnicima je zabranjeno kretanje od 20 sati. Policajcima je naređeno da prekinu sve zabave i kazne organizatore takvih okupljanja.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2020. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je u novogodišnjoj noći angažirala 100.000 policijskih službenika kako bi spriječila bilo kakva nedozvoljena okupljanja i slavlja, odnosno eventualno širenje koronavirusa.

Pored jakih sigurnosnih snaga na ulicama, u Francuskoj je uveden i policijski sat, a stanovnicima je zabranjeno kretanje od 20 sati. Policajcima je naređeno da prekinu sve zabave i kazne organizatore takvih okupljanja.

Ovakvim pristupom Francuska ima za cilj zaustaviti i paljenja automobila koje se često događalo u novogodišnjim noćima proteklih godina. Prošle godine rekordnih 1.457 automobila zapaljeno je širom Francuske za Novu godinu.

U Parizu će večeras polovica linija metroa biti zatvorena, dok je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin nagovijestio da razmatra i potpuno zaustavljanje javnog prijevoza širom zemlje.

Također je zabranjeno i prodavanje alkohola za ponijeti na ulicama.

Usprkos porastu broja novozaraženih i zabrinutosti zbog novog soja koronavirusa, iz Vlade Francuske su izvijestili da za sada nisu potrebne lokalne blokade.

Podsjetimo da prema ranijoj naredbi restorani i kulturne atrakcije u Francuskoj ostaju zatvoreni do siječnja.

Francuska je peta zemlja na svijetu s najviše potvrđenih zaraza, i to 2,6 milijuna od početka pandemije, te više od 64.000 smrtnih slučajeva, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close