SPC i politika

Amfilohije optužio Vučića da će prodati Kosovo

"Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja... Sramna je to priča", kazao je Amfilohije.
Vijesti / Svijet | 08. 09. 2019. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RT  / Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije upozorio je da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju" što, kako je naveo, potvrđuje nedavna izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rješenja".

"Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja... Sramna je to priča", kazao je Amfilohije obraćajući se vjernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gdje se obilježava 1.000 godina od prvog pisanog spomena Raško-prizrenske eparhije SPC-a.

Kako je prenio portal Kossev, mitropolit je kritizirao one koji kosovski zavjet proglašavaju "mitologijom", navodeći da je taj zavjet "ugrađen u povijest i samo biće srpskog naroda".

"Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod Božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti vjeran Bogu i svetinjama izvornim", naveo je Amfilohije.

Kopirati
Drag cursor here to close