Runaway

Amerikanka osuđena zbog CIA-ine otmice u Milanu pobjegla iz Italije

De Sousa je za milanski dnevnik Corriere della Sera u nedjelju rekla da se vratila u Sjedinjene Države jer se plaši za svoju sigurnost
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2019. u 22:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedina Amerikanka koji je izdržavala kaznu za otmicu muslimanskog imama u Italiji, koju je organizirala CIA, pobjegla je iz zemlje.

Odvjetnik Sabrine de Souse potvrdio je u utorak da je napustila Italiju iako joj je bilo ostalo još nekoliko mjeseci da odsluži trogodišnju kaznu društveno korisnog rada zbog uloge u otmici imama, poznatog kao Abu Omar, 2003. godine iz milanske ulice u sklopu programa CIA-e o "izvanrednim privođenjima".

De Sousa je negirala bilo kakvu umiješanost u otmicu. Uhićena je tek nakon što je zakoračila u Europu, a sedmogodišnja kazna joj je smanjena na tri.

De Sousa je za milanski dnevnik Corriere della Sera u nedjelju rekla da se vratila u Sjedinjene Države jer se plaši za svoju sigurnost, pozivajući se na posjete Italiji američkih obavještajnih dužnosnika koji su istraživali tvrdnje američkog predsjednika Donalda Trumpa o uplitanju Demokrata.

Kopirati
Drag cursor here to close