Afganistan

Amerikanci dronom kraj zračne luke u Kabulu ubili bombaša

Vijesti / Svijet | 29. 08. 2021. u 17:02 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američke snage pogodile su u nedjelju u Kabulu bombaša samoubojicu koji je automobilom pokušao napasti zračnu luku, objavili su američki dužnosnici, dok vojska na aerodromu privodi kraju povlačenje nakon 20 godina u Afganistanu.

Neimenovani dužnosnik je rekao da je napad izveo dron kojim se upravljalo izvan Afganistana i da je eksplozija koja je uslijedila nakon napada pokazala da je u automobilu bila "velika količina eksplozivnog materijala".

Pročitajte još

Svjedoci govore o eksploziji blizu kabulskog aerodroma, a televizijske snimke pokazuju crni dim. Zasad nema informacija o žrtvama.

Dva svjedoka ranije su rekla kako se čini da je uzrok eksplozije udar rakete u kuću sjeverno od zračne luke, no ta je informacija još neprovjerena.

Američki napad dogodio se u vrijeme dok oko tisuću civila čeka na aerodromu na let iz zemlje, prije nego što se 31. kolovoza povuče posljednji vojnik, rekao je zapadni sigurnosni dužnosnik.

U napadu u četvrtak blizu zračne luke ubijeno je stotinjak ljudi, među kojima 13 američkih vojnika.

Džihadistička skupina Islamska država Khorasan (ISIS -K), preuzela je odgovornost za napad na koji je dan kasnije odgovorila američka vojska.

Pentagon je u subotu objavio da su "dvije važne mete", "organizatori" i "operateri" ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close