Muke milijardera

Američki sud dopustio zapljenu Abramovičevih zrakoplova

Federalni sudac u New Yorku odobrio je zapljenu koju su zatražili federalni agenti, a radi se o zrakoplovima tipa Boenig 787-9 i Gulfstream G650ER, čija se vrijednost procjenjuje na više od 410 milijuna američkih dolara.
Vijesti / Svijet | 07. 06. 2022. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki sud je u ponedjeljak dopustio zapljenu dva zrakoplova koja su u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča, navodeći kao razlog kršenje zabrane izvoza te američke sankcije prema Rusiji, obznanilo je američko Ministarstvo pravosuđa. 

Federalni sudac u New Yorku odobrio je zapljenu koju su zatražili federalni agenti, a radi se o zrakoplovima tipa Boenig 787-9 i Gulfstream G650ER, čija se vrijednost procjenjuje na više od 410 milijuna američkih dolara. Ti se zrakoplovi nalaze u vlasništvu i pod kontrolom ruskog milijardera i bivšeg vlasnika nogometnog kluba Chesea, prenosi Hina.

Američki sud optužuje da su oba zrakoplova u ožujku uvezeni u Rusiju iz trećih zemalja. Boeing se trenutačno nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Gulfstream je u Rusiji. Nije jasno kako će američke vlasti doći u priliku zaplijeniti zrakoplove, ali je izgledno da će ova presuda otežati međunarodna putovanja tim letjelicama u budućnosti.

Američke vlasti su zatražile i novčano kažnjavanje vlasnika u visini dvostrukog iznosa vrijednosti zrakoplova.

Abramovič je jedan od mnogih  ruskih milijardera koji su pogođeni sankcijama zbog ruske invazije u Ukrajini.  

Kopirati
Drag cursor here to close