Taktika?

Američki institut tvrdi: Rusi će raznijeti branu na Dnjepru

Institut smatra da će Rusi za uništenje spomenute brane optužiti ukrajinsku vojsku.
Vijesti / Svijet | 22. 10. 2022. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ukrajini nastavljaju se snažne borbe za svako naselje na južnom bojištu. Tisuće Rusa evakuiraju se iz Hersona, okupiranog grada kojem se Ukrajinci svakim danom sve više približavaju, piše HRT. 

Ukrajina strahuje od ruske odmazde detoniranjem eksploziva postavljenog na brani na rijeci Dnjepar. U međuvremenu, Europska unija najavljuje izdašnu financijsku pomoć toj zemlji.

Američki Institut za rat (ISW) izvijestio je da će Rusija najvjerojatnije detonirati eksplozive na brani pokraj elektrane Kahovka u Ukrajini kako bi se zaštitili tijekom povlačenja iz Hersona.

Također smatra da će Rusi za uništenje spomenute brane optužiti ukrajinsku vojsku. Na taj ih način žele spriječiti u daljnjem napredovanju na istočnoj strani Hersonske oblasti, koja se nalazi s druge strane rijeke Dnjepar.

"SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore", rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken.

Kopirati
Drag cursor here to close