Zastrašujuće slike

Američke službe objavile snimke s mjesta pada helikoptera Kobea Bryanta

Stručnjaci su odmah zaključili kako je helikopter velikom brzinom udario u tlo, a Jennifer Homendy iz NTSB-a kaže kako se može govoriti o udaru velike energije.
Vijesti / Svijet | 29. 01. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: youtube / NTSBgov / Prizor s mjesta nesreće

Snimke s mjesta pada helikoptera u kojemu je poginuo slavni košarkaš Kobe Bryant (†41) i još osam putnika, među kojima i troje tinejdžera, uistinu su zastrašujuće i pokazuju svu razornost eksplozije nakon pada helikoptera.

Snimke je objavila američka služba za sigurnost transporta (NTSB), čiji stručnjaci pomoću računala i dronova analiziraju mjesto nesreće u blizini gradića Calabasasa u Kaliforniji.

Video: Kobe Bryant death: NTSB releases new video from the crash site

Od helikoptera tipa Sikorsky S-76B ostalo je vrlo malo onoga što bi asociralo o kojem se prijevoznom sredstvu radi.

Čini se jedino kako je jedan kotač ostao čitav i bez većih oštećena, a ostaci helikoptera u svijetlo i tamno plavoj boji svjedoče o njegovoj nekadašnjoj vanjštini.

Foto: Google Earth Studio / Grafički prikaz kretanja helikoptera

Stručnjaci za sigurnost letenja žele istražiti uzroke pada helikoptera koji je u nedjelju, 26. siječnja, nešto iza devet sati ujutro uzletio iz zračne luke John Wayne. Potom je kružio u širem području Los Angelesa, da bi dvadesetak minuta kasnije okrenuo u pravcu juga, slijedeći liniju autoceste.

Očevici su oko 10:45 javili kako je uočen helikopter koji leti neobično nisko, da bi već u sljedećim trenucima pao u blizini Malibu Creeka.

Foto: youtube / NTSBgov / Ostaci helikoptera Kobea Bryanta

Stručnjaci su odmah zaključili kako je helikopter velikom brzinom udario u tlo, a Jennifer Homendy iz NTSB-a kaže kako se može govoriti o udaru velike energije. Pilot je prethodno pokušao podići helikopter iznad sloja oblaka, ali je očito došlo do kobnih pogrešaka, što je rezultiralo padom.

Jennifer Homendy kaže kako se prvi izvještaj istražitelja može očekivati za deset dana, a konačni tek za 12 do 18 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close