DEFCON 3

Bijela kuća se oglasila o svom nuklearnom oružju

Ukrajina zahtijeva trenutačni pr"Nismo promijenili naša upozorenja i nismo promijenili našu procjenu na tom planu, ali moramo biti i vrlo pozorni u pogledu njegovog ostvarenja prijetnji", odvekid vatre i povlačenje ruskih trupa, javlja novinar AFP-a.
Vijesti / Svijet | 28. 02. 2022. u 19:50 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države u ovom trenutku "ne vide razlog za promjenu" razine nuklearne pripravnosti, objavila je Bijela kuća nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin stavio nuklearne snage u borbenu pripravnost u jeku niza sankcija sa Zapada zbog invazije Moskve na Ukrajinu.

"Nismo promijenili naša upozorenja i nismo promijenili našu procjenu na tom planu, ali moramo biti i vrlo pozorni u pogledu njegovog ostvarenja prijetnji", odvojeno je rekla glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u intervjuu za MSNBC.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu obavijestio je Putina da je provedena njegova zapovijed o stavljanju snaga za odvraćanje u borbenu pripravnost. Snage za odvraćanje su postrojbe koje bi trebale obeshrabriti napad na Rusiju, uključujući i rat koji bi implicirao upotrebu nuklearnog oružja, priopćilo je ministarstvo obrane.

Rusija ima najveću svjetsku zalihu nuklearnog naoružanja, ali također zna da ga NATO ima sasvim dovoljno da je uništi. Cilj ove naredbe vjerojatno je pokušaj da se NATO obeshrabri u pomaganju Ukrajini i izazovu strahovi o tome koliko je Putin daleko spreman ići.

Kopirati
Drag cursor here to close