Prate situaciju

Ruski ratni brod 'ugrozio' britanske teritorijalne vode

St. Albans je poslat u subotu kako bi 'budno pratio novi ruski ratni brod Admiral Gorshkov dok on prolazi pored britanskih teritorijalnih voda', rečeno je iz Kraljevske mornarice.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2017. u 18:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska fregata pratila je na Božić ruski ratni brod u blizini britanskih voda u Sjevernom moru, priopćeno je iz Kraljevske mornarice. Brod 'St. Albans' pratio je 'aktivnosti u području od nacionalnog interesa' broda 'Admiral Gorshkov', navodi se u priopćenju, prenosi BBC.

Nova fregata Admiral Gorshkov, koja je opremljena navođenim projektilima, još uvijek je u fazi testiranja, navode ruski mediji. Iz Kraljevske mornarice su kazali da je u posljednje vrijeme primijećeno 'povećanje ruskih jedinica koje prolaze kroz britanske vode'.

St. Albans je poslat u subotu kako bi 'budno pratio novi ruski ratni brod Admiral Gorshkov dok on prolazi pored britanskih teritorijalnih voda', rečeno je iz Kraljevske mornarice. Ova britanska fregata u utorak treba da se vrati u Portsmouth.

"Ja neću oklijevati da obranim naše vode niti ću tolerirati bilo kakav oblik agresije. Britanija neće biti zaplašena kada se radi o zaštiti naše zemlje, našeg naroda i naših nacionalnih interesa", izjavio je britanski ministar obrane Gavin Williamson.

Kopirati
Drag cursor here to close