U redakciji novina

Maryland: Ubio pet osoba zbog novinskog članka i statusa na društvenim mrežama

Identifikacija Ramosa bila je otežana, zbog toga što je imao oštećene dijelove prstiju, te ga na osnovu otisaka nisu mogli identificirati, navodi se iz policijskih izvora.
Vijesti / Svijet | 29. 06. 2018. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač koji je u redakciji dnevnih novina 'Capital Gazette' ubio pet osoba i ranio još dvije, već dulje vrijeme je prijetio redakciji zbog toga što su novinari na Facebook profilu objavljivali statuse o fizičkom napadu na jednu ženu, a nju je udarao upravo izrevoltirani napadač koji je identificiran kao Jarrod W. Ramos (38).

Ramos je bio naoružan pumparicom i dimnim bombama u trenutku napada u Annapolisu u državi Maryland. Uhićen je nedugo nakon početka napada od strane policijskih službenika.

Identifikacija Ramosa bila je otežana, zbog toga što je imao oštećene dijelove prstiju, te ga na osnovu otisaka nisu mogli identificirati, navodi se iz policijskih izvora. Identifikacija napadača uspjela je na osnovu tehnologije koja prepoznaje crte lica.

Iz policije su potvrdili da su ubijeni Wendi Winters (65), Rebecca Smith (34), Robert Hiaasen (59), Gerald Fischman (61) i John McNamara (56). Također, iz policije je priopćeno kako je redakcija novina primila prijetnje putem društvenih mreža, neposredno prije napada.

Prema objavljenim informacijama, Ramos je bezuspješno tužio redakciju navedenih novina 2013. godine zbog klevete. On je bio spomenut u jednom od tekstova u tim novinama 2011., nakon što se izjasnio krivim za zlostavljanje.

U tom tekstu se navodi kako je u bivšoj školi zlostavljao i prijetio svojim prijateljima iz razreda putem društvenih mreža. Nekoliko mjeseci je neimenovanoj djevojci iz škole slao brojne mailove nazivajući je pogrdnim imenima, te ju je nagovarao da počini samoubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close