“Nije još bilo hladnije od -32”

Ironična objava Navaljna iz arktičkog gulaga s kraja svijeta

"Ništa te ne osvježi kao šetnja Jamalom u 6:30 ujutro. Čak i na toj temperaturi možete šetati duže od pola sata samo ako si uspijete uzgojiti novi nos, uši i prste", rekao je ruski oporbenjak
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2024. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvoreni ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni u utorak se ironično požalio na polarne uvjete u zatvoru unutar Arktičkog kruga u kojem se nalazi od Božića.

Navaljni je preseljen u zatvorsku koloniju IK-3 u Karpu, regiji Jamal-Nenec smještenoj oko 1900 kilometara sjeveroistočno od Moskve, objavili su njegovi pobornici 25. prosinca.

U objavi na aplikaciji Telegram 47-godišnji političar napisao je da je zbog svog stava stavljen u samicu ubrzo nakon što je napustio karantenu.

„Nije još bilo hladnije od -32”, napisao je u objavi punoj ironije. „Ništa te ne osvježi kao šetnja Jamalom u 6:30 ujutro”.

„Čak i na toj temperaturi možete šetati duže od pola sata samo ako si uspijete uzgojiti novi nos, uši i prste”.

Objavio je fotografiju betoniranog, uskog dvorišta s rešetkama u kojem šeće. Spomenuo je scenu iz filma „Povratnik” iz 2015. u kojoj  se Leonardo Di Caprio sklanja u leš konja.

„Mislim da to ne bi ovdje funkcioniralo. Mrtav konj smrznuo bi se u 15 minuta”, rekao je Navaljni. „Ovdje nam treba slon, vrući slon, pečen”.

Kolonija ‘Polarni vuk’ u kojoj se oporbenjak nalazi smatra se jednom od najgorih u Rusiji. Većina tamošnjih zatvorenika optužena je radi teških zločina. Zime su teške, a temperature bi tamo idući tjedan trebale pasti na -28 stupnjeva.

Zatvor se nalazi šezdesetak kilometara unutar granice Arktičkog kruga, a osnovan je šezdesetih godina kao dio sustava gulaga.

Kopirati
Drag cursor here to close