Beograd

Eksplozija u autobusu, šest osoba ozlijeđeno

Ozlijeđene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski tajnik za javni prijevoz Jovica Vasiljević
Vijesti / Svijet | 30. 07. 2019. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest osoba ozlijeđeno je u eksploziji kompresora u gradskom autobusu u Beogradu u Ulici neznanog junaka na Dedinju. Eksplozija boce za kompresovanje zraka u autobusu na liniji 78 dogodila se oko 11 sati, a od siline eksplozije puklo je bočno staklo na zadnjem dijelu vozila.

Pet putnika iz autobusa na liniji 78 u kojem se dogodila eksplozija lakše je ozlijeđeno, a jedna putnica ima teže ozljede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamjenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

On je medijima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim tjelesnim ozljedama, ali će jedna putnica zbog težih ozljeda glave biti zadržana na ispitivanjima, prenosi B92.

Ozlijeđene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski tajnik za javni prijevoz Jovica Vasiljević, koji je medijima rekao da je autobus privatnog prijevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

On je naveo da će sva vozila tog privatnog prijevoznika biti upućena na izvanredni tehnički pregled i da će grad raditi na tome da sistem javnog prijevoza bude što sigurniji. "Jedna od najvažnijih komponenti javnog prijevoza jeste sigurnost, pored redovnosti i udobnosti", rekao je Vasiljević.

On je pojasnio da je u 10:56 u autobusu na liniji 78 došlo do eksplozije boce za kompresovani zrak, koja je tvornički ugrađena u krov vozila. Kako je rekao, oko 11:15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.

Kopirati
Drag cursor here to close