"ljut i frustriran"

CIA ima nove informacije vezane za Putina

"Putin nema održivu političku završnicu pred onim što će i dalje biti žestok otpor Ukrajinaca”
Vijesti / Svijet | 08. 03. 2022. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin vjerojatno će voditi sve brutalniju vojnu kampanju u Ukrajini jer njegove snage ne postižu uspjehe koje je prvobitno zamišljao, rekao je u utorak direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) William Burns, prenosi Anadolu Agency (AA).

Burns je rekao Odboru za obavještajne poslove Zastupničkog doma da je Putin "ljut i frustriran" zbog svog neuspjeha na bojnom polju gdje, kako je kazao, ukrajinske snage nastavljaju pružati "žestok otpor", što je dovelo do toga da su ruske vojne žrtve "daleko veće" od onoga što je ruski predsjednik očekivao.

"Putin nema održivu političku završnicu pred onim što će i dalje biti žestok otpor Ukrajinaca”, dodao je Burns te dalje kazao:

"Sve to vodi u sljedećih nekoliko teških tjedana u kojima će udvostručiti napade, ne obazirući se na civilne žrtve, te u kojima gradske borbe mogu postati još ružnije. Apsolutno sam uvjeren da će Ukrajinci nastaviti da se opiru žestoko i efikasno".

Napad Rusije na Ukrajinu, koji je počeo 24. veljače, izazvao je bijes međunarodne zajednice, a Europska unija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Japan i Sjedinjene Američke Države (SAD) Moskvi su uveli ekonomske sankcije.

Prema podacima Agencije za izbjeglice UN-a, oko dva milijuna ljudi pobjeglo je iz Ukrajine u susjedne zemlje.

Prema podacima UN-a, najmanje 406 civila je poginulo, a 801 je ranjen u Ukrajini od početka rata.

Kopirati
Drag cursor here to close