Obrušavanje

Beograd: Poginuli radnik na gradilištu radio na crno

Akcija izvlačenja stradalog radnika trajala je nekoliko sati, da bi oko 11:30 sati spasioci uspjeli izvući tijelo radnika.
Vijesti / Svijet | 29. 08. 2018. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspekcijski nadzor Ministarstva za rad, pokrenut nakon nesreće na gradilištu u Ulici kneza Miloša u Beogradu, pokazao da je poginuli radnik radio na crno, piše B92.

Podsjetimo, nesreća na gradilištu u centru Beograda, gdje je nekada bilo veleposlanstvo SAD, dogodila se jutros oko 8:30 sati kada se obrušio najprije potporni zid, širok oko 10 metara, koji je zatrpao jednog radnika. Na njega se potom sručio šut i zemlja, a potom je pao i drugi zid.

Akcija izvlačenja stradalog radnika trajala je nekoliko sati, da bi oko 11:30 sati spasioci uspjeli izvući tijelo radnika. Nesreću je iz neposredne blizine posmatrao brat stradalog radnika.

Na mjesto urušavanja odmah su stigli gradonačelnik Beograda i njegov zamjenik, koji je najavio izvanredne inspekcijske kontrole gradilišta u Beogradu. Kako je danas priopćilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Inspekcija tog ministarstva utvrdila je da je na gradilištu u Ulici kneza Miloša stradao radnik T. N. (58).

"T. N (58) bio je angažiran bez zaključenog ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora i bez podnijete prijave na obavezno socijalno osiguranje od strane poslodavca 'Anker BAU' Boljevci, čija je djelatnost: usluge ostalog čišćenja zgrada i opreme", stoji u priopćenju Ministarstva i dodaje da je tu kompaniju angažirao izvođač radova "Energo group".

Kako B92 neslužbeno saznaje, u firmi koja je angažirala stradalog radnika, nitko osim njenog vlasnika Srbe Dragišića nije prijavljen i svi radnici rade na crno.

Kopirati
Drag cursor here to close