''Nedopustiv akt''

Zvizdić traži sankcioniranje Čapljinaca zbog karnevala

''Očekujem od nadležnih institucija da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale ovakave demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje'', rekao je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2018. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izražavam zabrinutost i zgroženost zbog poruka mržnje i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tijekom manifestacije Velike maškare'', kazao je za Fenu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Njihova morbidna izvedba, kako kaže,  predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah.

''U vremenu kada trebamo težiti civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u Europsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.

Zbog toga, očekujem od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale ovakave demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje'', rekao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close