Rad Vijeća ministara

Zvizdić se prehvalio

''Ponosan sam na rad Vijeća ministara BiH jer je većina ciljeva u potpunosti realizirana…'', rekao je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 04. 09. 2018. u 12:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas u obraćanju zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da je većina stvari koje je najavio da će uraditi u ekspozeu realizirana.

Ogovarajući na pitanje zastupnika SDP-a Saše Magazinovića podsjetio je kako je u njegovom ekspozeu bilo šest ili sedam strateških oblasti od kojih je prva bila vezana za deblokadu Europskog puta.

Podsjetio je i da je odgovoreno na Upitnik Europske komisije, a u fazi je odgovaranje na dodatna pitanja s ciljem da BiH dobije kandidatski status, te su istovremeno uknjižene 33 lokacije perspektivne vojne imovine u cilju ispunjavanja Talinskih uvjeta za aktivaciju Akcijskog plana (MAP) za članstvo u NATO-u.

Bruto domaći proizvod (BDP) ranije je rastao, kazao je Zvizdić, od 0,89 do 1,1 posto jer nisu bile usvojene ključne četiri strategije zbog čega je BiH izgubila više od 400 milijuna eura, a ovaj saziv Vijeća ministara usvojio je četiri strategije na koje se čekalo više od deset godina.

Također, dodao je, usvojena je Reformska agenda koja je realizirana 80 posto, svi ekonomski parametri su u porastu, pokrenute su nove investicije koje su prošle godine bile veće nego u posljednjih deset godina, a zabilježen je izuzetan porast broja turista.

''Ponosan sam na rad Vijeća ministara BiH jer je većina ciljeva u potpunosti realizirana, ali treba nastaviti raditi u cilju jačanja političkog ambijenta jer uspostava Fonda za razvoj može donijeti poboljšanje životnog standarda'', zaključio je Zvizdić.

Podsjećamo, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je kako uopće nije zadovoljan radom Vijeća ministara, jer su sve odluke sporo donošene, za šta su krive neodgovorne politike koje se nastoje postaviti iznad drugih.

"Nenormalno je da su odluke čak prolazile na Vijeću ministara, a da kasnije nisu imale podršku u parlamentu", rekao je Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close