Veliki prijatelj

Zvizdić: SAD je najvažniji saveznik BiH u očuvanju cjelovitosti

Zvizdić je siguran da će posjeta gospodina Palmera biti korisna za našu državu i za sve njene građane
Vijesti / Politika | 08. 09. 2020. u 13:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić siguran je da će sutrašnja posjeta sam da će posjeta zamjenika pomoćnika državnog sekretara za euopske i euroazijske poslove SAD-a i specijalnog izaslanika za zapadni Balkan u State Departmentu Matthew A. Palmera Bosni i Hercegovini biti korisna za BiH i za sve njene građane, jer politika SAD prema Bosni i Hercegovini je uvijek bila usmjerena k međusobnom razumijevanju dobroj i konstruktivnoj političkoj suradnji.

''Radujem se sutrašnjoj posjeti gospodina Palmera. Prije godinu dana imao sam sastanak s gospodinom Palmerom i bivšom veleposlanicom SAD u BiH Maureen Cormack u Washingtonu i razgovarali smo o aktualnoj situaciji u BiH i regiji. Tijekom razgovora, gospodin Palmer je pokazao veliko znanje i razumijevanje događanja u našoj zemlji i regiji, kao i želju da svojim djelovanjem doprinese stabiliziranju političke i ekonomske situacije u BiH. Siguran sam da će posjeta gospodina Palmera biti korisna za našu državu i za sve njene građane, jer politika SAD prema Bosni i Hercegovini je uvijek bila usmjerena ka međusobnom razumijevanju dobroj i konstruktivnoj političkoj suradnji'', rekao je Zvizdić za Fenu.

Zbog svega toga, Zvizdić Palmerovu posjetu vidi kao potvrdu dobrih odnosa i činjenicu da su SAD i dalje jako zainteresirane za BiH i region Zapadnog Balkana, i da i dalje imaju ulogu ključnog stabilizirajućeg faktora u našoj regiji. Njegov dolazak je i potvrda da SAD ostaju snažno privržene zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, te nastavka očuvanja stabilnosti i sigurnosti na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

''SAD su naš veliki prijatelj i najvažniji saveznik Bosne i Hercegovine u očuvanju cjelovitosti, te zajedno s EU, stvarna podrška demokratizaciji bh društva, ekonomskom napretku i jačanju vladavine prava kao jednoj od najvažnijih i temeljnih vrijednosti uređenih država. Siguran sam da će rezultati posjete gospodina Palmera biti vidljivi i usmjereni na integracione i reformske procese, kao i na ekonomski prosperitet naše države'', zaključio je Zvizdić u izjavu za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close