Nakon Vučićeve posjete

Zvizdić najavio: Zajednička sjednica vlada BiH i Srbije u studenom

Vijesti / Politika | 08. 09. 2017. u 10:46 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je danas na press-konferenciji u Sarajevu, nakon susreta s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, da bi zajednička sjednica vlada dviju država trebala biti upriličena u Srbiji u studenom.

''BiH i Srbija su prvi susjedi koji dijele isti geografski prostor i iste intencije koje su vezana za članstvo u Europskoj uniji. To je ono što determinira naše odnose i daje nam putokaz za daljnji razvoj i jačanje naše ukupne političke, ekonomske i društvene suradnje'', dodao je Zvizdić.

Predsjednik Vučić naglasio je da su osnovne teme o kojima u Sarajevu razgovara budući rad na razgraničenju dvije države, zatim infrastrukturno povezivanje BiH i Srbije te stvaranje uvjeta da se ukidaju vancarinske barijere u razmjeni između dvije zemlje. Uz to, on je dodao da se razgovara i o intenzivnijoj suradnji ministarstava vanjskih poslova dvije zemlje, pitanjima sukcesije kao i drugim oblastima u kojima je u vrlo skorom vremenu moguće ostvariti dobre rezultate.

Također, Vučić je iskanuo uvjerenje da se atmosfera među dvjema zemljama uspjela promijeniti i da usprkos želji mnogih da se uvijek govori o problemima i mržnji uspjelo to premašiti, te sada postoji bolje razumijevanje nego ranije. Dodao je da se sada gleda u budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close