Koalicija za Mostar 2020

Zvizdić: Mostar neće biti ničiji stolni grad, Guzin kao gradonačelnik

''Mostar neće biti ničiji stolni grad i nećemo dozvoliti da se nastave bilo kakve podjele, posebno na etničkom osnovu'', rekao je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva SDA Denis Zvizdić poručio je kako Mostar neće biti ničiji stolni grad, a detalje o mogućim koalicijama nije htio komentirati.

''Koalicija za Mostar od 5 subjekata ima svoj program. Precizno smo kazali kakav Mostar želimo vidjeti - Mostar koji će s gradskim vijećem i gradonačnikom prekinuti blokadu u kojoj se nalazi posljednjih 10 godina, kako bi ukupne ljudske, ekonomske, kulturne i druge resurse stavio u funkciju razvoja. Tko god je na tom polju s njim ćemo surađivati. Mostar neće biti ničiji stolni grad i nećemo dozvoliti da se nastave bilo kakve podjele, posebno na etničkom osnovu. Mostar je paradigma BiH kakvu želimo imati - država koja će kao i grad Mostar biti multietnička antifašistička i u gdje će živjeti ustavni narodi i građanke i građani'', poručio je Zvizdić.

Kazao je kako su trendovi koji dolaze sa terena jako dobri.

Foto: Bljesak.info / Denis Zvizdić

''Očekujemo da će oni ostati do konačnih rezultata takvi i da će rezultati pokazati da su Mostarci nakon više od desetljeća odabrali vijeće i gradonačelnika koji žele jedinstven, demokratski i europski Mostar'', rekao je Zvizdić.

Kada je u pitanju izbor gradonačelnika, naveo je kako smatra da gradonačelnika trebaju predložiti oni koji imaju najveći broj vijećnika.

''Ako to netko drugi bude uvjetovao, postoji politički bonton, a to je da ona koalicija sa najvećim brojem zastupnika ima pravo predložiti kandidata za gradonačelnika, a mi smo sasvim sigurni, i tako misli većina građana, da je Zlatko Guzin po njegovim referencama najbolja i najadekvatnija osoba koja treba da vodi Mostar u naredne četiri godine'', rekao je Zvizdić.

Foto: Bljesak.info / Šerif Špago

''Na osnovu 28 posto uzorka za Gradsku listu, a od informacija koje smo dobili od naših promatrača, Koalicija za Mostar 2020 ima 42% glasova, HDZ BiH 31%, BH Blok 11%, Ostajte ovdje 4% i HRS 6%'', rekao je Šerif Špago ispred Koalicije za Mostar 2020.

''Ne možemo pričati o broju vijećnika, još je rano. Nadali smo se da će birački odbori daleko brže prebrojati glasove i da ćemo imati u ovo vrijeme detaljnije podatke'', dodao je Špago.

Dodao je kako je ovoj Koaliciji po programu za koaliciju najbliži BH Blok.

Foto: Bljesak.info / Zlatko Guzin

''BH Blok nam je najbliži da s njim dogovaramo izbor gradonačelnika, ali svjesni smo da izbor gradonačelnika treba obaviti u što kraćem vremenu i optimistični smo da ćemo imati pravo na osnovu broja vijećnika predložiti kandidata, a mislim da naš kandidat ima najbolje reference da bude predložen za gradonačelnika'', kazao je Špago.

''Upratili smo da su mnogi mediji objavili pojedinačne i parcijalne podatke, a ti podaci nisu u relevantni'', zaključio je Špago.

Napomenimo i kako je Irma Baralija komentirala moguće koaliranje sa Koalicijom za Mostar 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close