Put u EU

Zvizdić: Hrvatska će lobirati za BiH

Zvizdić s predsjednicom Hrvatske o unapređenju suradnje dviju zemalja
Vijesti / Politika | 17. 01. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas na radnom ručku sa izaslanstvom Republike Hrvatske koju je predvodila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a razgovaralo se o bilateralnim odnosima i o unapređenju suradnje dviju zemalja.

Zvizdić je upoznao hrvatsku predsjednicu sa stupnjem realizacije obveza BiH dogovorenih kroz europsku agendu i izrazio uvjerenje da će u narednom razdoblju Republika Hrvatska lobirati da Bosna i Hercegovina što prije dobije kandidatski status u Europskoj uniji.

Predsjednica Grabar-Kitarović  je rekla da je Republika Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine i da istinski želi napredak BiH  u europskim i NATO integracijama. Podijelila je i iskustva Hrvatske na tom putu i rekla da je Hrvatskoj važno članstvo BiH u Europskoj uniji i da BiH može koristiti pozitivna iskustva koja ima RH.

Sugovornici su se suglasili da je dijalog susjeda koji dijele granicu od više od tisuću kilometara najbolji put prema izgradnji dobrosusjedskih odnosa i da je u narednom razdoblju neophodno jačati suradnju u cilju stabilizacije odnosa dviju zemalja.

Sastanku su nazočili i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Kopirati
Drag cursor here to close