Denis Zvizdić

Aktivacija MAP-a dala bi dodatni doprinos miru i stabilnosti BiH

Zvizdić je izrazio je zahvalnost institucijama EU i državama članicama na podršci koju su do sada pružile Bosni i Hercegovini u procesu integracija.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2019. u 17:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjeljivanjem kandidatskog statusa u ovoj godini Bosni i Hercegovini bi se dao snažan poticaj za provođenje reformi za dobrobit građana, a aktivacija MAP-a dala bi dodatni doprinos miru i stabilnosti - kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

To je istaknuo na sastanku s ministrom financija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i članovima Radne grupe Europske unije za područje Zapadnog Balkana (COWEB), koji je danas održan u Sarajevu.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je prethodna godina bila izuzetno važna za BiH i zapadni Balkan u kontekstu EU perspektive te je izrazio nadu da će se jednaka dinamika odnosa nastaviti.

Ponovio je posvećenost Vijeća ministara BiH procesu EU integracija što je u prethodnih par godina bio jedan od prioriteta rada, te kao rezultat toga BiH je uspjela da nakon dugogodišnjih blokada ispuni sve obveze na europskom putu.

Dodao je da će trenutni saziv Vijeća ministara BiH, do izbora novog saziva, raditi u punom kapacitetu na ispunjavanju svih zadataka i aktivnosti koji se tiču europskog puta Bosne i Hercegovine.

Predstavnici EU su pohvalili dosadašnji tok reformi u BiH te postavili niz pitanja vezanih za trenutnu političko-ekonomsku situaciju i reformske procese u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su svi u BiH svjesni neophodnosti ubrzavanja reformskih procesa kako bi se osigurao kontinuirani napredak na EU putu.

Izrazio je zahvalnost institucijama EU i državama članicama na podršci koju su do sada pružile Bosni i Hercegovini u procesu integracija.

Sastanku su nzočili direktor Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović i šef Delegacije Europske unije u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close