Županijski odbor

SDP želi vlast u Tuzli

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Tuzla i državni zastupnik Enver Bijedić prvi je kritizirao odluku Bh. bloka da na federalnoj i državnoj razini ne sudjeluju u formiranju vlasti.
Vijesti / Politika | 07. 02. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka Bh. bloka da će na federalnoj i državnoj razini biti opozicija ne znači da će tako biti i u županijama. Naime, Županijski odbor SDP-a u Tuzli ne želi u opoziciju i zatražit će od Glavnog odbora SDP-a suglasnost za formiranje vlasti, prenosi Federalna.ba.

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Tuzla i državni zastupnik Enver Bijedić prvi je kritizirao odluku Bh. bloka da na federalnoj i državnoj razini ne sudjeluju u formiranju vlasti.

Bijedić ističe da se biračko tijelo u RS-u homogeniziralo, te da je isto uradio i Hrvatski narodni sabor. Navodi da su Bošnjaci najvećim dijelom uz SDA i da je potreban četvrti stup koji bi trebao dati ravnotežu u tim odnosima, a taj četvrti stup bi činio Građanski blok, smatra Bijedić.

Bez obzira na stav Bh. bloka, SDP Tuzlanske županije će zatražiti od Glavnog odbora suglasnost za formiranje vlasti u ovoj županiji. Ranije su već donijeli odluku da ne žele biti opozicija i da će započeti koalicijske razgovore sa SDA i PDA.

''Na Glavnom odboru u subotu ćemo tražiti da nam se dozvoli da formiramo vlast u TŽ sa strankama koje su nama programski najprihvatljivije. Potpuno je nelogično da kao pobjednici idemo u opoziciju, od prvog dana zastupam te stavove, to nije prihvatljivo'', navodi Bijedić.

Video: 

Gradski odbor SDP-a Tuzla je protiv koaliranja s nacionalnim strankama, a u tome prednjači gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji danas nije želio o tome govoriti. Kaže da se njegov stav nije promijenio.

''S takvom kolacijom se nikada ne bih pomirio. Ali nisam jedini. S takvom se koalicijom ne bi pomirili mnogi ljudi koji su glasali za SDP'', govorio je Imamović u listopadu prošle godine.

Neslužbeno, generalni tajnik SDP-a Irfan Čengić predlagao je Bh. bloku da koaliraju sa HDZ-om i SBB-om, te da u Tuzlanskoj županiji vlast formiraju sa PDA i SBB-om.

''Bilo je takvih sugestija, ali ostavit ćemo to za kantonalne organe. Ako su znali izvojevati pobjedu na izborima znat će i formirati vlast'', zaključuje Bijedić.

Županisjki odbor SDP-a će, kaže Bijedić, poštovati odluku Glavnog odbora i ako bude odlučeno da SDP, kao pobjednička stranka, ostane u opoziciji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close