oPTUŽBE

Žuljević: Uigran scenarij po starom receptu SDA i HDZ

Vijesti / Politika | 30. 04. 2014. u 12:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Usvajanje proglašavanjem jednostranog rješenja za Mostar, predloženog od HDZ-a predstavlja novu namjernu destabilizaciju odnosa čiji je sebični cilj isključivo predizborna kampanja na štetu svih naroda i građana koji žive u Mostaru'', rekao je Aner Žuljević, izaslanik u Domu naroda Federalnog parlamenta.

Dokaz tome, ističe, je i činjenica da zakon nema podršku u Zastupničkom domu čega su svjesni i u HDZ-u.

''Osim toga, sada postaje jasno čemu su služili sastanci SDA i HDZ-a po Mostaru, jer se ne mogu oteti dojmu kao građanin Mostara da je i ovo još jedan uigran scenarij po starom receptu SDA i HDZ da od Mostara nastavljaju praviti grad slučaj'', kaže Žuljević.

Naglašava da je jasno kako je "cilj SDA i HDZ-a da se pitanje problema Mostara ne riješi do izbora, već da Mostar i njegove građane podizanjem tenzija ponovno iskoriste za svoje političke kampanje, nadajući se da će poslije izbora moći samostalno odlučivati na štetu građana, a u vlastitu korist".

Jučerašnjim glasovanjem protiv smjene Fahrudina Radončića s mjesta ministra sigurnosti u trenutku kada su svi bošnjački delegati bili za njegovu smjenu, kaže Žuljević, HDZ je i službeno odustao od svoje teze o legitimitetu i legalitetu i otvorio novo poglavlje u svom djelovanju.

''Mi iz SDP-a smo od početka tvrdili da je HDZ-ova priča o "pripadnicima i predstavnicima" potpuno pogrešna i pozdravljamo to što je HDZ neuspješnim pokušajem zaštite Radončića demonstrirao odustajanje od te politike Nije samo Radončićeva fotelja zajednički interes HDZ-a i SBB-a. Jučer smo na glasovanju u Parlamentu FBiH vidjeli kako im je zajednički interes da se zaustave antikorupcijski zakoni'', rekao je Žuljević.

Kopirati
Drag cursor here to close