Govor

Zovko bi Erdogana poslala na sud

''Svi oni koji čine pokolj i etnički raseljavaju stanovništvo moraju odgovarati pred međunarodnim kaznenim sudom'', zaključila je Zovko.
Vijesti / Politika | 23. 10. 2019. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi oni koji čine masakr i etnički raseljavaju stanovništvo nakon što je to isto učinjeno u Srebrenici i u Vukovaru i htjelo biti učinjeno u Bihaću, moraju biti odgovori pred onima koji će im suditi, znači međunarodni krivični sud mora biti uspostavljen za zločine koje oni čine'', poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u sklopu rasprave o vojnim operacijama Turske u sjeveroistočnoj Siriji i njihovim posljedicama.

Pročitajte još

Tijekom govora Zovko je naglasila kako nije dovoljno zamrznuti sredstva za civilno društvo kojeg Turska treba više, nego snažna i moralna opomena.

Navela je kako ''svi oni koji čine pokolj i etnički raseljavaju stanovništvo moraju odgovarati pred međunarodnim kaznenim sudom''.

''Izuzetno je teško i emotivno govoriti o ovome što Turska čini s obije strane svoje granice, toliko godina nakon velikih masakra koji su se dešavali na zapadnom Balkanu i nakon vijesti koju smo primili da neće biti dalje mira i stabilnosti na području u kojem Turska itekako ima svoj snažan utjecaj'', rekla je Zovko i dodala kako zamrznuti sredstva nije dovoljno.

''Mi možemo kazniti samo civilno društvo, Turskoj za to ne trebaju sredstva, Turskoj treba jaka i moralna opomena da ovo što čini nije dobro. Ovo što čini nije moralno dobro, Erdogan mora odgovarati pred međunarodnim krivičnim sudom'', rekla je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close