Rasprava o imenovanju

Žene prekinule sjednicu Doma naroda

Razlog prekida je što su neki izaslanici prigovorili da nisu na vrijeme dobili predloženu odluku o imenovanju kadrova u Neovisni odbor za nadgledanje rada FUP-a
Vijesti / Politika | 09. 11. 2017. u 18:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je u četvrtak navečer prilikom rasprave o predloženom imenovanju članova Neovisnog odbora, tijela koje je između ostalog zaduženo za nadgledanje rada Federalne uprave policije.

Sjednica će biti nastavljena 23. studenog.

Po riječima predsjedavajuće Doma Lidije Bradare, razlog prekida je što su neki izaslanici prigovorili da nisu na vrijeme dobili predloženu odluku o imenovanju kadrova u Neovisni odbor ''iako su predložena imena poznata već deset dana otkako ih je odobrio Zastupnički dom''.

Izaslanica u Domu naroda Draženka Subašić iz parlamentarnog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, kao i izaslanik Aner Žuljević, tijekom večerašnje rasprave usprotivili su se i što je u članstvo Neovisnog odbora predložena samo jedna žena iako propisi dozvoljavaju najmanje dvije.

Predloženi članovi Neovisnog odbora, čije imenovanje je na izvanrednoj sjednici 30. listopada odobrio Zastupnički dom, su: Amar Hadžiomerović, Enes Bezdrob, Sead Bardak, Mirko Milićević, Zdenko Kovač, Branimir Orašanin i Elfada Gutić.

Zbog večerašnjeg prekida sjednice, nisu razmatrane ni predložene odluke o imenovanju Odbora za žalbe građana u FBiH te Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close