Transparent

U Mostaru osvanuo transparent 'Željko Komšić - persona non grata'

Nastavak izražavanja nezadovoljstva izborom Željka Komšića u Predsjedništvo glasovima Bošnjaka ne jenjava.
Vijesti / Politika | 19. 10. 2018. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je, na mjestu pored mostarske katedrale, s kojeg se često odašilju poruke, osvanuo transparent ''Željko Komšić - persona non grata''

Nakon što su brojne općine s većinski hrvatskim stanovništvom Komšića proglasile nepoželjnim, u pojedinim mjestima pojavili su se i transparenti.  Podsjetimo, ranije su u Vitezu i novom travniku stanovnici ispred svojih kuća stavili transparente “Komšić nije hrvatski član Predsjedništva BiH”.

Inače, Željko Komšić nije dobrodošao u pet županija  u Federaciji BiH, gdje su Hrvati većina, odnosno u Zapadnohercegovačkoj, Posavskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Srednjobosanskoj i Hercegbosanskoj, objavili su dužnosnici u otvorenom pismu.

U otvorenom pismu koje potpisali  dužnosnici pet županija  navodi se da je na izborima održanim 7. listopada "hrvatski narod uvjerljivom većinom izabrao Dragana Čovića za svog legalnog predstavnika u Predsjedništvu BiH".

"Stoga ovim putem, svima u našoj domovini BiH, kao i predstavnicima međunarodne zajednice poručujemo da je BiH država tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, te da, u duhu Ustava BiH, konstitutivne narode u Predsjedništvu BiH mogu predstavljati samo legitimno izabrani politički predstavnici. Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda, stoga u toj funkciji nije dobrodošao na prostor naših kantona", ističe se u otvorenom pismu.

Pismo su potpisali predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine te županije Tomislav Martinović, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije  Zdenko Ćosić, predsjedavajući Skupštine te županije Anto Miletić.

Potpisnici su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije/ Ivan Jozić, predsjedavajući Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić, predsjedavajući Skupštine Srednjobosanske županije Josip Kvasina, predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić, te predsjedavajući Skupštine te županije Joso Marković.

Iz više općina s hrvatskom većinom prethodnih dana priopćeno je da Komšić nije dobrodošao ni na područje tih općina, osim turistički.

Hrvatski načelnici i predsjednici općinskih vijeća u 11 općina Županije Središnja Bosna poručili da Komšić nije dobrodošao . Komšić nije dobrodošao ni u Čitluk, Livno, Čapljinu, Posušje, Grude i Mostar, a braniteljske udruge su se izjasnile kako Komšić nije dobrodošao na obljetnice, i ne može polagati vijence poginulim braniteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close