Majorizacija oporbe

Zelenika o Čoviću: Imao je isključivi cilj

Govoreći o odnosima unutar HNS-a, Zelenika je kazala da je ta institucija zamišljena dobro, ali da je realizacija pokazala nešto drugo.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2019. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Diana Zelenika

''Majorizacija oporbe unutar vlastitog naroda. To je bio isključivi cilj Dragana Čovića, to se pokazalo tako, majorizacija oporbe kod Hrvata", kazala je Diana Zelenika iz stranke HDZ 1990 i kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH na listopadskim izborima 2018. godine.

Kazala je kako njen posao u politici još nije završen, iako se u proteklom vremenu povukla iz tog života da bi se bavila primarnim pozivom – medicinom.

Sramotno

Ne kaje se zbog svojih političkih odluka, te joj je iskustvo bavljenja politikom u ustima ostavio sladak okus.

Zelenika je kazala da se trudila da radi po savjesti što bolje.

"Ja živim Hipokratovu zakletvu, potrudila sam da je donesem u Parlament BiH. Jedina sam koja je potpisala Rezoluciju o Srebrenici iz Kluba Hrvata, od nas pet. Osudila napad na Vučića u Srebrenici, zalagala se za konstitutivnost srpskog naroda u županijama tamo gdje to nije slučaj", poručila je.

Godinu dana nakon izbora BiH i dalje nema vlast, sramotno je što BiH nema Vijeće ministara, dodala je.

"Zakon krše oni koji ga donose i koji ga najviše moraju poštivati. Prođe 5. kolovoz, evo i rujan. Svi se kunu u europski put, a takvi koji ga provode ne dođu na sjednicu Vijeća ministara. Lideri u ovoj zemlji očito se ne zalažu da zemlja bude pravna, u okviru zakona, nego da vlada anarhija", kazala je.

Govoreći o odnosima unutar HNS-a, Zelenika je kazala da je ta institucija zamišljena dobro, ali da je realizacija pokazala nešto drugo.

Istaknula je i to kako je nakon izbora došlo i do njenog razilaženja u stavovima sa Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom HDZ 1990, što nije krila.

Iznevjerili glasače

"Jasno sam rekla svoj stav - da sam protiv sporazuma sa HDZ-om. Izrazila sam žaljenje što postojimo 13 godina, a nismo branili nacionalni interes dok nismo potpisali sporazum sa HDZ-om", izjavila je za N1.

Prema njenom mišljenju HDZ 1990 je iznevjerio svoje glasače.

"Rekla sam na sjednici Glavnog vijeća da se radi o iznevjeri biračkog tijela. Koja će to biti retorika s kojom će sada izaći na sljedeće izbore", poručuje.

Nije razmišljala o tome da postane predsjednica ove stranke, ali je pojasnila da prati razvoj događaja.

Komentirajući Programsku deklaraciju SDA koja je jedna od glavnih tema u BiH u proteklom periodu kazala je:

"Dogovorili su da se ne dogovore. Dizali nacionalne tenzije da bi ovi drugi ispali zaštitnici nacionalnih interesa, mijenjali uloge da bi ostali na vlasti, to rade i dan danas. U tom kontekstu sam doživjela i deklaraciju SDA."

Kopirati
Drag cursor here to close