Neizdrživo stanje

Zbog migrantske krize Gradsko vijeće Bihaća najavilo mirne prosvjede

''To je jednostavno naš posljednji vapaj kako bi pogled onih u Sarajevu, čija je to nadležnost, dosegao do nas u Bihaću'', kažu iz Bihaća.
Vijesti / Politika | 21. 07. 2018. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Bihaća organizirat će u četvrtak, 26. srpnja, s početkom u 11 sati ispred sjedišta Vijeća ministara BiH u Sarajevu mirne prosvjede zbog migrantske krize u tom gradu. 

Kako je priopćeno iz Ureda bihaćkog gradonačelnika, predstavnici Grada, Gradskog vijeća i gradonačelnik odlučili su se na takav korak jer Bihać, kako kažu, zbog problema povećanog broja ileglanih migranta, trpi najveću štetu, a nadležne institucije, unatoč njihovim apelima, molbama i zahtjevima još uvijek ništa nisu poduzele na terenu. 

''Želim naglasiti da mi od toga ne želimo da pravimo nikakvu politiku. Na prosvjede dolaze vijećnici pripadnici svih političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Bihaća. To je jednostavno naš posljednji vapaj kako bi pogled onih u Sarajevu, čija je to nadležnost, dosegao do nas u Bihaću, da konačno shvate koliki je to problem za nas i da učine nešto. Pozivamo sve građane koji žele, da nam se pridruže'', priopćio je predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa. 

On je zajedno s bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem zatražio od Vijeća ministara BiH prijem izaslanstva Grada i Gradskog vijeća Bihaća u vrijeme zakazanih prosvjeda, kako bi iznijeli svoje zahtjeve.

Kopirati
Drag cursor here to close