Imovina

Zbog imovinskog kartona Bešlića čeka kazna?

''Uvidom u službene evidencije Središnjeg izbornih povjerenstva BiH utvrđeno je da Ljubo Bešlić nije dostavio izjavu o imovinskom stanju nakon isteka mandata gradonačelnika Mostara'', navodi se u odgovoru portalu Bljesak.info.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2021. u 15:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH poduzet će radnje iz svoje nadležnosti utvrđene Izbornim zakonom  zbog toga što bivši mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić nije dostavio Povjerenstvu imovinski karton, potvrđeno je portalu Bljesak.info.

Naime, prema Izbornom zakonu, Bešlić je bio dužan dostaviti imovinski karton nakon isteka mandata, a on to, nije učinio.

''Uvidom u službene evidencije Središnjeg izbornih povjerenstva BiH utvrđeno je da Ljubo Bešlić nije dostavio izjavu o imovinskom stanju nakon isteka mandata gradonačelnika Mostara'', navodi se u odgovoru portalu Bljesak.info kojeg potpisuje Željko Bakalar, predsjednik SIP-a.

Bešlić bi zbog ovog propusta moga biti kažnjen novčanom kaznom od 200 do 3.000 KM.

Podsjećamo, portal Bljesak.info imao je uvid u imovinske kartone čelnih ljudi grada jer su gradonačelnik Mario Kordić, predsjedatelj Vijeća Salem Marić i glavna tajnica Grada Radmila Komadina, Povjerenstvu predali podatke o imovini.

No, mi samo možemo vjerovati da je ono što je navedeno točno jer nema nikakvih načina da se netko kazni ili da odgovara jer je nešto ''prikrio'' u kartonu. Središnje izborno povjerenstvo nije odgovorno niti nadležno da procesuira one političare koji su, eventualno, u svojim imovinskim kartonima naveli podatke koji nisu točni.

Što se tiče imovine Bešlića, prema podacima iz veljače 2009. godine znamo da je 2008. godine kao gradonačelnik zaradio 33 tisuće maraka.

''Vlasnik je stana vrijednog 200 tisuća, obiteljske kuće koja je procijenjena na 350 tisuća maraka, te ima dionice vrijedne 70 tisuća maraka u tvrtki “Interijeri”. Vozi automobil vrijedan 80 tisuća i ima ušteđenih 35 tisuća maraka. Kredit od 150 tisuća mu istječe 2020.'', pisalo je u podacima o Bešlićevoj imovini 2009. godine.

Imovinski kartoni, prema zakonu na kojeg se poziva i SIP, trebalo bi povjerenstvo objaviti jer su to javni dokumenti. Nakon posljednih izbora u BiH, to nije učinjeno.

Kopirati
Drag cursor here to close