Odblokiran rad

Zastupnički Dom PS BIH zasjedat će nakon tri mjeseca

Sazvane su dvije sjednice, prvo tematska koja će biti posvećena depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a potom i izvanredna, s obimnim dnevnim redom.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2018. u 17:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za 17. i 18. travnja je prvi put nakon siječnja najavljeno zasjedanje Zastupničkog doma.

Sazvane su dvije sjednice, prvo tematska koja će biti posvećena depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a potom i izvanredna, s obimnim dnevnim redom u kojem su niz zakona, određene strategije, odluke i drugi akti.

Početak tematske je zakazan za 17. travanj ujutro, dok bi popodne trebalo početi izvanredno zasjedanje i nastavi idućeg dana.

Više zakona predloženo je u dnevnom redu po skraćenom postupku, među njima zakoni o izmjenama ili dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te Zakona o doprinosima. Po skraćenoj proceduri je predložen i zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće.

Među brojnim aktima predloženim u redovnoj proceduri su budući zakon o zaštiti na radu, kao i zakon o osiguranju u saobraćaju.

U više preostalih najavljenih tačaka dnevnog reda vanrednog zasjedanja su pojedinačne strategije o razvoju drvne i industrije građevinskog materijala, kao i metalskog i elektro sektora.

Kopirati
Drag cursor here to close