Radončić šalje u penziju

Zašto Izetbegović ne može biti komadant?

U priopćenju za javnost Radončić navodi kako će Bosna i Hercegovina ''sigurno i mirno preživjeti Dodikove secesionističke provokacije, razne mape i samokandidiranje za bošnjačkog ratnog vođu''.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2021. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva 'genocidaški' koalicijski partner Milorad Dodik, s kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici - napokon trebaju početi raditi za građane i narod. I, da se, polako umjesto rata, nakon više desetljeća konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku mirovinu 2022. godine'', izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.


U priopćenju za javnost Radončić navodi kako će Bosna i Hercegovina ''sigurno i mirno preživjeti Dodikove secesionističke provokacije, razne mape i samokandidiranje za bošnjačkog ratnog vođu''.

''Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga. Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna'', rekao je Radončić.

Kaže kako Izetbegovićeva izjava nije legitimna, ''jer za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Europe, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo''.

''Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući zapovjednik. a gospodinom Izetbegovićem se mogu složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine'', navodi čelnik SBB-a.

Dodaje kako da za početak neka nabave dva milijuna doza cjepiva, ''neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu s bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo''.

''Jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini je rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe. Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame. Bosna i Hercegovina će sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali Izetbegovićeva i Dodikova koalicijska vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju'', rekao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close