Malo oko vojske

Zamjenik Ministra: Dodik gradi, Helez ruši mostove

Vijesti / Politika | 13. 02. 2023. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara, Aleksandar Goganović, istaknuo je da ''predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gradi prijateljske mostove, dok ministar obrane Zukan Helez, elementarnim nepoznavanjem povijesti, ruši mostove i iznosi svoje osobne stavove koji su daleko od realnosti''.

Goganović je podsjetio kako je Rusija prijateljska zemlja BiH i potpisnik Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a Helez svojim posljednjim medijskim istupima pokazuje opšte nepoznavanje povijesti ovih prostora, piše Srna.

"Smatram da se svi trebamo okrenuti politici predsjednika Milorada Dodika i gradimo prijateljstva na Istoku i Zapadu ali posebno dobre međususjedske odnose. O NATO putu odlučivat će isključivo relevantne institucije BiH, uz poštovanje interesa tri naroda i dva entiteta, kako je to i predvidio Daytonski mirovni sporazum a sve ostalo bi bilo grubo rušenje Daytona", naglasio je Goganović.

Reagirajući na posljednje medijske istupe Heleza, Goganović je izjavio Srni da je stav službenih institucija Republike Srpske o vojnoj neutralnosti jasan, te da NATO suradnja nije sporna, što je i definirano u Programu reformi, i nitko nema pravo govoriti o NATO integracijama, uključujući i Heleza koji neznanjem ili namjerno izlazi iz svojih nadležnosti.

"Ne postoji 'vojska BiH', nego Oružane snage BiH, a korištenje termina 'vojska BiH' pokazuje Helezovo elementarno neznanje propisa i zakona o obrani. Osobno se zalažem za mir i stabilnost i očekujem od gospodina Heleza da svojim neznanjem ne ruši Ustav i institucije BiH, nego da ozbiljno shvati političku odgovornost koju nam je dao parlament BiH i da se borimo za bolju budućnost a ne skupljanjem jeftinih političkih poena, jer nas građani ne plaćaju za to", poručio je zamjenik ministra obrane, Goganović.

Kopirati
Drag cursor here to close