Četvrti put

Zajednička bolest: Ne mogu se skupiti da izaberu čelnike policija

Neovisni odbor čini devet članova i već četvrti put ne mogu osigurati kvorum za odlučivanje.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2022. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Neovisnog odbora Parlamenta BiH koja je bila zakazana za utorak otkazana je četvrti put, pa je stoga i izbor rukovodstva policijskih agencija i dalje na čekanju, potvrdio je predsjednik Neovisnog odbora Enes Obralija za Srnu.

"Sjednica ne može biti održana, jer nemamo kvorum. Da bi imali kvorum od devet članova neophodno je prisustvo sedam članova, a tri člana su nas obavijestila da ne mogu doći na sjednicu iz zdravstvenih razloga, rekao je Obralija.

Obralija nije otkrio koji su članovi Nezavisnog odbora "opravdali" svoje prisustvo sjednici na kojoj je trebalo donijeti odluku o raspisivanju Javnog natječaja za provođenje procedure odabira kandidata na pozicije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH i utvrđivanje teksta Javnog natječaja.

Na pitanje kasni li se s raspisivanjem natječaja Obralija je odgovorio – "Da, kasnimo".

"Pitanje odabira kandidata za čelne pozicije u sigurnosnim institucijama je neriješeno i nadam se da neće dugo potrajati i da ćemo održati sjednicu, jer su svi materijali pripremljeni i samo treba da se izglasa odluka. Nadam se da će zdravstveni problemi članova Neovisnog odbora biti iza nas", naveo je Obralija.

Neovisni odbor čini devet članova i već četvrti put ne mogu osigurati kvorum za odlučivanje.

Srna navodi kako krajem svibnja ove godine ističu mandati direktoru i zamjeniku direktora Granične policije BiH - Zoranu Galiću i Fahrudinu Halaču, direktoru i njegovim zamjenicima u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću, Ranku Vukoviću i Ivici Bošnjaku, te zamjeniku direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đuri Kneževiću.

Kopirati
Drag cursor here to close