Zastupnički dom

Ništa posebno, ništa specijalno

''Ništa posebno, ništa specijalno, danas se nije moglo čuti.''
Vijesti / Politika | 01. 06. 2020. u 21:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovne Mirsad Zaimović je kazao da se na sjednici nije moglo ništa novo čuti, jer su predstavnici stranaka već ranije u medijima iznijeli svoja mišljenja o javnim nabavkama i pandemiji koronavirusa.

''Ništa posebno, ništa specijalno, danas se nije moglo čuti. Sve je ovo očekivano, jer su predstavnici stranaka u javnosti već iznijeli svoje stavove po pitanju pandemija korona virusa i javnih nabavki posebno respiratora'', rekao je Zaimović.

U izjavi za Fenu, u pauzi parlamentarnog zasjedanja, on je rezimirao da je opozicija kritizirala rad Vlade FBiH, javne nabavke, sa naglaskom na nabavku respiratora.

Podsjetio je da su zastupnici opozicije u pisanoj formi podnijeli prijedloge zaključaka, u kojima je ključni zahtjev smjena aktualne vlade, a u skladu sa poslovnikom, Vlada BiH bi se o tome trebala izjasniti za 30 dana.

Međutim, Zaimović je izrazio nadu da će zastupnici donijeti konstruktivne zaključke.

''Nadam da ćemo biti konstruktivni, donijeti i konstruktivne prijedloge zaključaka kojima trebamo otkloniti sve negativnosti. Moramo da unaprijedimo sustav kako se greške ne bi događale'', zaključio je Zaimović.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH traži od premijera FBiH Fadila Novalića i od Vlade FBiH hitnu i neodložnu ostavku, navodi se u novom zaključku koji uručen predsjedavajućem Predstavničkog doma FBiH Mirsadu Zaimoviću.

Ovaj zaključak potpisali su Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Kako je pojašnjeno Vlada FBiH od dana usvajanja ovog zaključka imala bi rok 30 dana da se očituje. Ukoliko se ipak to ne dogodi, predsjedavajući Zaimović na prvu narednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH morao bi uvrstiti ovu inicijativu kao točku dnevnog reda, javlja Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close