Pred vijećnicima

Traži se lokacija za novo katoličko groblje u Mostaru

Hrvatsko katoličko pogrebno društvo Ante Padovanski Mostar još 2003. godine uputilo je zahtjev za lokacijom za novo katoličko groblje u Mostaru.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2024. u 11:11 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko katoličko pogrebno društvo Ante Padovanski Mostar još 2003. godine uputilo je zahtjev za lokacijom za novo katoličko groblje u Mostaru, te im do danas na ovaj zahtjev nitko iz Grada niti nadležnih službi nije odgovorio.

Pitanje je to koje je na 40. Sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara pokrenuo Ivan Zelenika, zamjenik predsjednika Gradskog Vijeća i član HDZ-a BiH.

''Obzirom da su poprilično puna sva katolička groblja na području grada Mostara iskazala se potreba za osiguravanjem adekvatnog prostora za izgradnju novog katoličkog groblja. Iz ovog društva su bili zainteresirani za lokaciju na Vihovićima, a obzirom da otvaramo izradu Regulacijskog plana na ovoj lokaciji pa je danas ovo pitanje adekvatno da možemo planirati takve lokacije'', rekao je Zelenika.

Naveo je kako su iz društva svoj zahtjev uputili čak 2003. godine, te nisu dobili odgovor. Zatim su zahtjev ponovili i 2006. godine, 2010. godine i 2012. godine.

''U konačnici, zahtjev su 2. siječnja 2023. godini uputili Urbanizmu Grada Mostara i Službi za prostorno planiranje. Nikakav konkretan odgovor, pa čak ni poziv na sastanak nisu dobili. Apeliram da se netko iz navedenih službi javi i odgovori. Svakako da je prvo kulturno odgovoriti kad nas netko nešto pita'', rekao je Zelenika.

Kopirati
Drag cursor here to close