Istanbulska

Zagrebačka policija potvrdila: Na prosvjedu na Trgu bana Jelačića oko 5.000 sudionika

"Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika", priopćio je PUZ.
Vijesti / Politika | 24. 03. 2018. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nesrazmjera u procjenama broja sudionika na prosvjedu na Trgu bana Josipa Jelačića u pojedinim elektroničkim medijima, iz zagrebačke policije potvrdili su da se na Trgu okupilo oko 5.000 sudionika te su objasnili način prikupljanja podataka o broju sudionika na javnom skupu.

"Policija donosi procjenu o okupljenom broju sudionika na temelju podataka o broju osoba koje su organizirano autobusima došle na ovo javno okupljanje u Grad Zagreb iz drugih dijelova Republike Hrvatske, potom podataka o broju sudionika koji se okupio na početnom mjestu održavanja javnog prosvjeda, odnosno Trgu žrtava fašizma te broju sudionika koji se kretao u prosvjednoj povorci od Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje se održao i središnji dio javnog prosvjeda za koje se moglo zaključiti da su sudionici javnog prosvjeda", stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Iz PUZ-a su priopćili, kako prenosi HINA, da se pored sudionika javnog prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića nalazio i veći broj ostalih građana koji uobičajeno subotom prijepodne posjećuju središnji gradski Trg na kojem su se, istodobno s tim javnim prosvjedom, održavale i druge aktivnosti sa zasebnim sadržajima nevezanim uz ovaj javni prosvjed.

"Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na javno okupljanje. Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika", priopćio je PUZ.

Kopirati
Drag cursor here to close