Biskupija

Zabranjene mise za Praljka

Kanonik u pismu upozorava i da su svećenici dužni striktno poštovati njegov naputak te da bi njegovo kršenje predstavljalo neposlušnost koja se kažnjava po kanonskom, odnosno crkvenom pravu.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2017. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biskupija Rottenburg-Stuttgart zabranila je hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj služenje misa zadušnica za generala Slobodana Praljka i sudjelovanje u bilo kakvim pobožnostima i komemoracijama Praljku u čast.

 U dopisu koji je misijama 5. prosinca poslao katedralni kanonik Paul Hildebrand svećenike se opominje da nije na njima da dovode u sumnju presudu Haaškog suda, koji je Praljka osudio za ratni zločin, piše Večernji list.

Kanonik u pismu upozorava i da su svećenici dužni striktno poštovati njegov naputak te da bi njegovo kršenje predstavljalo neposlušnost koja se kažnjava po kanonskom, odnosno crkvenom pravu. Pritom se poziva na odredbu Kanonskog zakonika koja govori da je kler posebno obvezan iskazivati poštovanje i poslušnost papi i svaki svojem ordinariju, a krajnja kazna za trajnu neposlušnost po istom je zakoniku otpuštanje iz zavjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close