Smjena

Zabavljanje i rušenje Vijeća ministara

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da smjenu za sada ova stranka neće podržati, ali da će o tome razmisliti sredinom ove godine.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2021. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

O smjeni Vijeća ministara Parlament Bosne i Hercegovine, prema službenoj najavi, trebao bi raspravljati 11. siječnja jer je ova inicijativa prolongirana na prošloj sjednici Zastupničkog doma, kada je grupa opozicijskih zastupnika predložila iniciranje glasovanja o nepovjerenju Vijeća ministara, objavila je BHRT.

Predsjednik SDA izjavio je da smjenu za sada ova stranka neće podržati, ali da će o tome razmisliti sredinom ove godine.

Zahtjev grupe zastupnika da se glasuje o nepovjerenju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine službeno je najavljen dnevnim redom Zastupničkog doma. Kažu nezadovoljni su radom izvršne vlasti.

Predsjednik SDA, stranke koja je trenutno dio parlamentarne većine najavio je da će o smjeni razmisliti sredinom ove godine, svjestan da u Domu naroda SNSD i HDZ, u klubovima naroda imaju većinu.

Video: Glasanje o nepovjerenju VM BiH

''Može se naravno i promijeniti Vijeće ministara na Zastupničkom domu, ali onda bi na Domu naroda svaki zakon koji se predloži, pao, tako da to nije prava varijanta'', rekao je Bakir Izetbegović, član Kolegija Doma naroda PSBiH.

Ipak, prošla sjednica Zastupničkog doma pokazala je da izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara za sada nije moguće.

Snježana Novaković Bursać, zastupnica SNSD-a kaže kako je inicijativa osuđena na propast.

''To je njihovo pravo, mislim da inicijativa s obzirom na to da se zna kako se može realizirati je osuđena na propast'', rekla je.

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH kaže da je riječ o zabavi.

''Kad se postavlja Vijeće ministara ono ide samo na Zastupnički dom kad se smjenjuje ide i na Dom naroda, prema tome onaj tko je to postavio znaju li oni to? Pa znaju, a što to rade, pa da se malo zabavljaju'', rekao je Lovrinović.

Kopirati
Drag cursor here to close