Srbija je matica svih Srba

Vulin: Srbija se neće odreći Republike Srpske

Ne bi Srbija bila ovako lijepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske., kaže Aleksandar Vulin
Vijesti / Politika | 26. 06. 2021. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Bukovcu na Fruškoj gori da nema tih pritisaka koji će natjerati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske, kao i da će Srpska biti prioritet Srbije dok god je vodi predsjednik Aleksandar Vučić.

Ministar Vulin, koji je otvorio manifestaciju "Zavičajni zbor – kosidba – Bukovac", istaknuo je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju.

''Ne bi Srbija bila ovako lijepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gdje su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspješna i napredna'', rekao je Vulin.

Vulin istakanuo da je veliki protivnik bilo kakvih podjela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, a prenosi Srna.

''Svatko tko ovdje zaplače, nasmije se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja '', rekao je Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvijek davala hrabre, dobre i čestite ljude.

Prema njegovim riječima, ono što je dano svakom narodu na kugli zemaljskoj da živi s onima s kojima dijeli ime, jezik, vjeru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

''Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svijet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gdje Srbin nema ni svog vojnika, suca, liječnika, učitelja, tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu'',rekao je Vulin.


Kopirati
Drag cursor here to close